zaterdag 18 juni 2011

ding 22

Diverse artikelen over Bibliotheek 2.0 gelezen. Zonder pc kan je niet meer uit de voeten. Je hebt hem nodig om titels/artikelen op te zoeken, eventueel aan te vragen, te lenen, registraties te betalen en nog veel meer. Ook is het mogelijke om e-books te downloaden met behulp van een speciale inlogcode. Alleen voor het ophalen van fysiek materiaal moet je straks nog naar de bibliotheek, maar daar zal ook nog wel iets op gevonden worden. Ik verwacht dat de ontwikkelingen zoals vermeld in Bibliotheek 2.0 in sneltreinvaart op ons af zullen komen. Soms ben ik bang dat je in de toekomst alleen nog via de computer contact hebt met je klanten, wat ik jammer zou vinden.

1 opmerking:

  1. Hoi

    Je kunt tegenwoordig inderdaad niet meer zonder computer.
    De ontwikkelingen gaan zo snel, dat we over niet al te lange tijd waarschijnlijk een cursus "nieuwe dingen" zullen moeten volgen.
    En de bibliotheek zal er inderdaad hard aan moeten werken om een aantrekkelijke en interessante ontmoetingsplaats te blijven.
    Islandgirl schrijft het volgende daarover op haar blog:
    Een gezellige ontmoetingsplaats, waar je met je krantje, je kopje koffie/thee lekker kunt zitten, waar je je mail kunt bekijken, informatie op kunt zoeken of toch lekker even in een tijdschrift bladert en waar je ook mensen treft om even mee te praten......

    Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen